haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Sağlık

31 Mart 2010 Çarşamba, 09:20
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Buzdolabındaki 7 gizli tehlike

Ana Sayfa » Sağlık » Buzdolabındaki 7 gizli tehlike haberi
31 Mart 2010 Çarşamba, 09:20
Aldığınız sebzeler, meyveler bozulmadan ne kadar süre dolapta duruyor. İşte bu gıdaların bozulup bozulmadığını anlamanın yolu...
Buzdolabındaki 7 gizli tehlike

Foxnews.com isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte buzdolabınızda sizi bekleyen 7 gizli tehlike:

Meyve ve sebzeler: Meyve ve sebzelerinizi uzun süre dolapta bekletirseniz, bir süre sonra sararmaya, buruşmaya ve bozulmaya başlayacaktır. Bugünlerde aldığınız pahalı meyve ve sebzelerinizi çöpe atmak istemiyorsanız, sık sık alışveriş yaparak bunları uzun süre dolapta bekletmeyin. Her seferinde en fazla 3-5 günlük sebze ve meyve satın almak para kaybınızı önleyecektir.

Küf: Küf, miktarına ve hangi yiyeceklerde olduğuna bağlı olarak tehlikeli olabilir. Eğer küf yiyeceğin yüzeyinin büyük çoğunluğunu kapladıysa, bu gıdayı atabilirsiniz. Dolabınızdaki herhangi bir et çeşidinde küf belirtileri varsa, hemen çöpe atmalısınız.

Ekmekte, reçellerde, yoğurtta, fındıklarda ve önceden pişmiş artan yemeklerinizde küf olup olmadığını kontrol edin. Bu yiyecekleri atmanız hastalanmanızdan iyidir.

Et: Etiniz buzdolabında güvendeyse son tüketim tarihini kontrol etmelisiniz. Etiniz güzel görünmesine, kokmasına ve tadının iyi olmasına rağmen tehlikeli olabilir. Biftek ya da diğer kırmızı etler, paketteki tarihin üzerinde 4 gün geçerse yenmemelidir. Donmuş et daha uzun süre dayanır, ancak çözdükten sonra asla yeniden dondurmayın. Et kayganlaşmışsa, rengi ve kokusu tuhafsa, hemen çöpe atılmalı.

Don yanığı: Et ya da tavuktaki beyaz kuru yerler don yanığının işaretidir. Çok uzun süre dondurulan veya paketlemesi tam olarak yapılamayan et ve tavukta bu yanmalar meydana gelebilir. Bu ürünler kullanmak güvenlidir ama don yanığından dolayı yanan kısımların tadı ve kokusu güzel değlidir. Don yanığı, beslenme değerinin düşmesine de neden oluyor. Bunu önlemenin en iyi yolu gıdayı dondurmadan önce güzelce paketlemektir.

Balık: Taze çiğ balığın raf ömrü buzdolabında çok kısadır. Sadece 1-2 gün dolabınızda saklayabilirsiniz. Eğer balığınızı satın aldığınız tarihi hatırlamıyorsanız, balık buzdolabınızda ağır bir koku yayması bozulduğu anlamına gelir. Balığınız balık gibi kokmalı, bayıltıcı bir kokusu olmamalı.

Yumurta: Marketten çok sayıda yumurta alıp saklayabilirsiniz. Çünkü kabuklu taze olan yumurtayı buzdolabınızda 3-5 hafta arasında saklayabilirsiniz.

Süt ürünleri: Süt, bozulunca en kolay anlaşılan gıda maddesidir. Eğer, sütünüz ekşi kokuyorsa hemen dökmelisiniz.

Krema, çiftlik peyniri ve ekşi kremanın ise bozulup bozulmadığını anlamak biraz daha marifet ister. Bunlar genellikle üretim tarihinden itibaren yaklaşık 10 gün boyunca taze kalıyor. Yoğurt, en geç son tüketim tarihi geçtikten birkaç gün içinde tüketilmelidir. Ancak, bu kadar süre beklerseniz yoğurdun tadı ve besin değerini kaybeder.

Peynir ve tereyağı daha uzun süre dayanabiliyor. Ancak, siz yine de bunları 1 ay içinde tüketin.

 

 

 

Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Davutoğlu'ndan PKK ve PYD açıklamadı
MÜMKÜN DEĞİL

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

İşte IŞİD'in eline geçen ABD silahları
  • İşte IŞİD'in eline geçen ABD silahları
  • Maçın ortasıda akıl almaz ölüm
  • Şişirilmiş piliçler dünyayı şoke etti
  • Kapkaç dehşeti kameralara yansıdı


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTKandil'in bildiğini Akiller de bilmiyor!
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKYolsuzluk dosyasında takipsizlik kararı
  • Nuh GÖNÜLTAŞNuh GÖNÜLTAŞBunların yeni Türkiye’sinde ekonomi nasıl olacak?
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRYÖK, sistem değişikliği ve güç tekelleri
  • Gültekin AVCIGültekin AVCI17 Aralık kapandı mı?
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLDolmabahçe: Ortak akıl, ortak vicdan
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARYeşilçam filmi gibi ama gerçeğin ta kendisi
  • Tarık TOROSTarık TOROSTelefondaki Öcalan fotosu
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇBorsa yukarı döndü mü?
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANTelevizyonun sesi uzaktan hoş gelir!
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELUykusuzluk için bal yiyin
Erhan BAŞYURTKandil'in bildiğini Akiller de bilmiyor!

FOTO GALERİ

  • Diyarbakır'a giden polisler isyan etti
  • Avının hamile olduğunun öğrenince bakın ne yaptı?
  • Ad kavmi neden ve nasıl helak edildi?
  • Kar yağışı etkisi altına aldı
  • Türkiye'de durum bu kadar vahim
  • Kurutmalık bamyanın kilosu 70 liradan satılıyor
  • Bu meyve fazla kiloların düşmanı
  • Murat Yıldırım hacı oldu
  • Kozalaktan gelen şifa: Andız pekmezi
Diyarbakır'a giden polislerin zor d